Ponny
6 juli 2014 10:04

Ponnyernas fälttävlanscup klar

Anna Kallings Larsson och Cob Flight vann finalen i Svenska cupen i fälttävlan för ponnyer på Ljuslingsbackens nationella tävlingar på lördagen.

Ponnyernas fälttävlanscup klar
Anna Kallings Larsson blev totalsegrare i Svenska cupen för ponnyer 2014. Pernilla Hagg

Eskilstunaekipaget Anna Kallings Larsson och hennes irlandsimport Cob Flight ledde finalen från början till slut. Ekipaget började med en fin dressyr som gav 38,3 straff och kunde ta gott om tid på sig i terrängen utan att tappa ledningen.
-Det var oväntat, sa hon själv efter prisutdelningen.
– Jag har satsat mot EM och inte räknat så mycket på poängen i cupen. Nu känns det som lite revansch eftersom jag missade på EM-kvalet  i Tågarp.

 

Svenska Cupens final i Ljuslingsbacken fick en dramatisk vändning när Saga Suovanen, som ledde cupen efter tre deltävlingar, red förbi ett terränghinder i slutet av banan och blev utesluten. Michelle Ettwein, som delade ledningen med Saga inför finalen, lämnade återbud kvällen innan och kom inte till start.

Casper, född -1993 och alltså 21 år i år, visade att gammal är äldst och kom tvåa i finalklassen med Jennifer Axelsson före Filippa Johansson och Tingeling. I slutresultatet för cupen blev resultatet det omvända för dessa två.

Svenska cupen i fälttävlan för ponny är en serie som har gått i enstjärnig klass. 

Slutställning:
1 Anna Kallings Larsson
2 Filippa Johansson
3 Jennifer Axelsson
4 Saga Suovanen

Resultat, finalen

Annelie Frank/Lisbeth Pahnke-Airosto

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden