Ponny
1 december 2013 12:37

Ponnyföräldrar väntar på svar

Om Svenska Ridsportförbundets syfte är att få de minsta barnen att rida med bättre stil och teknik finns det andra sätt att gå än att ha stilbedömning på SM. Det säger
Johanna Unghanse som ingår i den grupp som har ifrågasatt bedömningen på SM för kategori B.

– Vi tycker inte att vi har fått ett bra svar från förbundet om varför det ska vara stilbedömning på SM. Först skyllde de på Riksidrottsförbundet sedan säger de att det är strategiskt beslut. Men hur ser den strategin ut? Det skulle vi vilja se, säger Johanna Unghanse.
– Hur ska stilbedömning på SM kunna främja en hel generations ridning? 

Johanna Unghanse föreslår bland annat mer utbildning för tränarna och mer stilbedömning på lägre nivåer, men inte på SM.
– Då tror jag att vi skulle kunna få en bred effekt för att främja god ridning, säger hon.

Så ryttarna blir motiverade att träna sin stil och inverkan om det är viktigt på lägre nivåer, men inte om det gäller SM-medaljer då? ?
– Precis. Vi är för mer stilbedömning, men som idag att enbart ha stilbedömning på SM för B-ponny ger ingen effekt. Det är den regeln vi vill ha bort, den är ologisk.

Läs Svenska Ridsportförbundets svar till gruppen med ponnyföräldrar här.  Läs vad Riksidrottsförbundet säger här. Läs föräldragruppens första debattinlägg här.  Tränarna Lotta Björe och Henk Nooren har också tyckt till i debatten. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden