Sverige
4 juni 14:35

Ponnyn sköts med flera skott – konflikt kan ligga bakom

SkottlossningDen ponny som sköts i sin hage i Lindome utanför Göteborg träffades med fyra skott. Enligt GP kan motivet bakom skottlossningen kopplas till en konflikt där det rör sig om en skuld där en person är skyldig en stor summa pengar.

Ponnyn sköts med flera skott – konflikt kan ligga bakom
Ponnyn träffades av fyra skott. En polisutredning har inletts. Hästen på bilden har ingen koppling till händelsen. Foto: iStock

Det var i Lindome Östra i Mölndals kommun som skottlossningen hördes vid halv tre under natten mot söndag. Polisen fick samtal från flera boende i området och när de kom ut till platsen hittades en skottskadad häst inne i en hage.

Göteborgs-Posten rapporterar att den skottskadade hästen är en sexårig travponny, som bara några timmar innan skotten avlossades hade kommit hem från en lyckad tävlingsdag.

Ponnyn hade skjutits med fyra skott och polisen hittade även tomhylsor i hagen. En förundersökning om grovt djurplågeri och grovt vapenbrott har inletts. Polisen har även konstaterat att ponnyn har skjutits med ett riktigt vapen.

Ponnyn kan bli helt återställd

Göteborgs-Posten har pratat med hästägaren, som själv inte bor i Göteborgsområdet. Hon har lånat ut hästen till en familj som tränar och tävlar den och som har haft den inackorderad på en gård. Även om hon beskriver händelsen som fruktansvärd kan de konstatera att hästen klarat sig bra under omständigheterna.

– Hon har haft väldigt tur. Vi trodde ju först att det hade gått väldigt mycket värre, men alla organ har klarat sig. Kulorna verkar ha gått in och ut relativt snävt ur huden, säger ägaren till GP.

Ponnyn har nu flyttat hem till sin ägare till en gård i en annan del av Sverige. Enligt veterinärens undersökning finns goda chanser för att ponnyn ska bli helt återställd.

Konflikt med skuld möjligt motiv

Enligt GP utreder man nu om det kan vara en konflikt som ligger bakom skottlossningen. Det ska då handla om en skuld mot en person med koppling till gården där hästen varit inackorderad. Dock befinner sig polisutredningen i ett tidigt skede och det är ännu för tidigt att säga med säkerhet exakt vilket motiv som ligger bakom skottlossningen. Hästägaren vill understryka att varken hon själv eller den familj som tagit hand om ponnyn har någon koppling till någon pågående konflikt.

Det finns ännu ingen gripen misstänkt för handlingen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden