Ridsport Play
5 juli 17:40

Ponnypappan Peder: ”Viktigast är att han tycker det är roligt”

Nästa generationPeder Fredricson gjorde i helgen bästa rehabiliteringen när han agerade ponnypappa åt sonen Bill Fredricson som plockade blågula rosetter på Gotland. Se vad far och son hade att säga till Radiosporten – lyssna på inslaget här.

Ponnypappan Peder: ”Viktigast är att han tycker det är roligt”
Peder Fredricson tillbringade föregående helg på Gotland. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson ligger inte på latsidan även om han än så länge inte fått klartecken att sitta upp igen efter olyckan på Stockholms Stadion för drygt två veckor sedan. Föregående helg syntes han agera ponnypappa när åttaårige sonen Bill Fredricson tävlade sin B-ponny Tullibards Cocky Girl, ”Kakan” till vardags, på Gotland. Radiosporten fick ett snack med både far och son, som fick med sig hela tre blågula rosetter hem. Lyssna på inslaget i Sportextra längst ner.

– Det var ganska svårt, det var en ganska lång bana med långt mellanrum mellan hindren. Det var ganska mycket tur för mig, för han den andra var dubbelt så snabb som mig fast han rev sista hindret. Han hade lite otur, säger Bill Fredricson om segern i LB-debuten.

Bästa tipset fick han från Sylve Söderstrand, tidigare förbundskapten för både mamma Lisen Bratt Fredricson, som också var på plats på Gotland, och pappa Peder.
– Sylve sa att jag skulle kolla fram, kolla snabbt och trampa ner stigbyglarna.

Kan rida ihop

Att hålla på med samma sport som mamma och pappa finns det bara fördelar med, tycker Bill Fredricson.
– Det är väldigt bra för då kan de motivera mig och jag kan rida med han (pappa Peder, red anm). Så då har jag någon att rida med.

Peder själv, som gick runt med nackkrage, skiner som en sol på Instagrambilderna från helgen.
– Det var spännande och kul att det gick bra, och framför allt att han tyckte det var kul. Det är det viktigaste, det får inte vara för mycket press, säger han i Sportextra.

Bill Fredricson är minstingen i familjen, de två äldre sönerna har ridit lite men ingen har fastnat för ridsporten. Med Bills intresse finns det förhoppningar om en fortsättning på framgångarna.
– Det är vårt sista hopp, vi får se om han kan ta över efter mig. Framför allt måste han tycka att det är roligt. Det är det viktigaste. Men om han tycker det är kul så tycker jag såklart att det är jätteroligt att kunna hjälpa och stötta honom. Men han är fortfarande ung, vi får se vad som händer, säger Peder.

”Huvudet upp och fötterna ner”

Tidigare i veckan stod det klart att han är uttagen att rida i Falsterbo, dock med vissa förbehåll, det vill säga om kroppen tillåter det.
– Jag mår efter omständigheterna bra. Jag är lite långsammare och lite stelare, men jag har huvudet upp och fötterna ner, säger Peder, som ska göra en ny undersökning i slutet på veckan.

”Bill is a good stand-in” skriver Peder på Instagram, se hela inlägget här under tillsammans med Lisens inlägg från helgen. Och Bill Fredricson siktar högt.
– Jag älskar hoppning. Mitt mål är att vinna Grand Slam och OS, säger han till Sportextras reporter.

Här är radioinslaget – spola fram till cirka 1:09:20 för att lyssna till Bill och Peder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden