Ridsport Play
2 maj 2023 12:46
Ridsportplus

Kolla klippet: Thelma Hästak har lämnat Grevlunda

Ny ryttareNär Thelma Hästak gick från André Brandt till Peder Fredricson efter YRSM-guldet drömde uppfödaren Anders Kjellson om att få se sitt guldsto i Paris 2024. Nu har SWB-stoet lämnat Grevlunda. Se klippet från tävlingsdebuten med nya ryttaren här.

Kolla klippet: Thelma Hästak har lämnat Grevlunda
Thelma Hästak med Peder Fredricson i sadeln. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sommaren 2020 tog supertalangen André Brandt och Thelma Hästak (SWB sto f-12 e Heartbeat-Comes van de Heffinck, uppf Hästak AB) YRSM-guld tillsammans i Falsterbo. På höstkanten annonserades att stoet sålts till Astrid Ohlin med Peder Fredricson som ny ryttare.

Uppfödaren Anders Kjellson uttryckte stora förhoppningar om att få se stoet vid OS i Paris 2024. Peder Fredricson tävlade Thelma först men sedan slutet av 2021 var det Stephanie Holmén som lotsade Thelma uppåt i klasserna. Nu har SWB-stoet lämnat Grevlunda och fått en ny ryttare i Tysklands Sophie Hinners.

Den 25-åriga tyskan vann nyligen den tvåstjärniga GP-klassen i Riesenbeck och hon har även tagit hem lagsegrar i EEF Nations Cup. Mentorn Emile Hendrix är delägare i flera av Sophie Hinners hästar och han har lovordat henne som en av Tysklands mest lovande unga talanger. 

Proffsteam med svenskankytning

Sophie Hinners och Thelma Hästak gjorde nyligen tävlingsdebut tillsammans med idel felfria rundor och endast en bom ner i GP-omhoppningen. ”Nya hästen Thelma Hästak har redan vunnit våra hjärtan”, skriver VW-teamet på Instagram. ”VW” står för världsryttarna Richard Vogel och David Will, som driver teamet där Sophie Hinners ingår.

Sophie Hinners rider även svenskfödda Addressee (OS sto f-14 e Messenger-Chacco-Blue, uppf Rapidsrock AB), som nyligen såldes till några av teamets hästägare av Per-Ola och Karin Forsberg som föder upp hopphästar under företagsnamnet Rapidsrock AB.

Se klippet där Sophie Hinners och Thelma debuterar felfritt här under.

Thelma Hästak är dock inte såld, berättar Lisen Bratt Fredricson för Ridsport. Huruvida stoet ska säljas är inte bestämt.
– Vi har lite olika idéer tillsammans med Astrid som vi äger henne med, men inget som är klart just nu.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden