Ponny
27 maj 2019 10:21

Ponnyryttare plockade poäng inför semin till SIHS-küren

KvaldressyrTvå kval till ponnyküren på Friends avgjordes i helgen. Hos Västerviksortens Ryttarförening kunde Emelina Sjöblom och Vanity Fair ännu en gång samla på sig poäng, medan Alva Nordfjell och EG Dirac tog sina första kvalpoäng på Gnestas tävlingar.

Ponnyryttare plockade poäng inför semin till SIHS-küren
Elliot Nilsson toppar kvaltabellen till ponnyküren på SIHS, med sin andra ponny HB Dancing Daylight. På bilden rider han Dogge Doggelito. Foto: Roland Thunholm

I FEI:s mästerskapsprogram hos Västerviksortens Ryttarförening var det Emelina Sjöblom och Vanity Fair från Särö Ryttarförening som tog hem segern på 67.448 procent, och tog därmed nya kvalpoäng inför semifinalen till ponnyküren på Friends. Hon har sedan tidigare med sig poäng genom en placering i kvalet hos Hästhagens Ryttarförening.

Emelina följde upp segern i kvalklassen genom att vinna även söndagens klass i FEI:s mästerskapsprogram, då på exakt 70 procent.

Hos Gnesta Ridklubb gick helgens andra kval till ponnyküren på Sweden International Horse Show, och där var det  Alva Nordfjell från Sigtunabygdens Ryttarförening och EG Dirac som red hem segern på 70.991 procent. Hon var ensam i klassen att få över 70 procent.

Det är nu halvtid i uttagningen till ponnyküren på SIHS och sju kval återstår inför semifinalen i vecka 44.
Högsta poängen hittills har Elliot Nilsson, Föreningen Lindelunda Sportryttare och HB Dancing Daylight med två segrar och totalt 52 poäng. Även Meja Karlsson, Fågelbro Ridklubb, och Wise Guy ligger bra till med två andraplatser och 44 poäng så här långt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden