Ponny
7 juni 2015 18:11

Triss i GP-vinnare på Strömsholm

Tre ponnyklasser hoppades på slottsbanan på Strömsholm på eftermiddagen. Michelle Cranning Hillgren, Elin Lundin och Fanny Bertham heter de tre Grand Prix-vinnarna.

I kategori C gick två ekipage till winning round över medelsvår A-banan. Tuva Eriksson gick ut först och satte en felfri runda. Med sig från grundomgången hade hon dock fyra fel.

Michelle Cranning Hillgren,  som var den enda felfria ryttaren i grundomgången, satte också hon en felfri winning round-runda och tog därmed hem segern.

– Nu hoppas jag på att bli uttagen till NM. De tar ut lagen nu på tisdag, så det är bara att hoppas. Men min ponny har gått väldigt stadigt, säger Michelle som är 13 år gammal.

I kategori D grupp två kom tre ekipage till start. Ensam felfri var Fanny Bertham, som därmed kunde titulera sig som segrare.

– Det var väldigt kul. Det var vår första medelsvår A. Nu visade vi att även fast man är gammal så kan man gå nolla, säger Fanny Bertham, 17 år.

I grupp ett blev det mer dramatiskt. Axelina PetterssonHäggström gick ut sist i winning round och red en felfri, snygg omhoppningsrunda. När taket och segerrosetten var på plats meddelades det dock att hon ridit fel väg i omhoppningen. I stället blev det Elin Lundin, som hade fyra fel i winning round, som fick rida in först på ärevarvet. 

– Min ponny går bättre än någonsin just nu. Hon kändes jättefin, säger Elin.

Eftersom att Elin Lundin redan kvalificerad till Falsterbo gick biljetten till tvåan Amanda Bååth från Bollnäs.

– Det känns kul. Det har varit en dröm länge, säger hon.

Resultat kategori C

Resultat kategori D grupp 1

Resultat kategori D grupp 2

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden