Sverige
21 april 2018 06:00

Populär 50 plus-grupp firar ett år

Lockande grupp"Vi 50+ som tävlar och tränar dressyr" fyller ett år.
– Det är bara helt fantastiskt. Vilket gensvar vi har fått, säger grundaren Malena Falkner.

Populär 50 plus-grupp firar ett år
Malena Falkner grundade den populära gruppen för ett år sedan. Foto: Privat

Den populära Facebookgruppen för dressyrryttare som är 50 plus har nästan 2 500 medlemmar. Dessa finns över hela Europa, men även i USA, Kanada, Thailand, Indonesien, Singapore, Nya Zeeland och Dubai.
– Tonen i medlemmarnas inlägg är vänlig och trevlig. Det utbyts idéer, frågas och ges råd och massor av uppmuntran, säger grundaren Malena Falkner.

Möten och träningar

I flera landsändar har det ordnats möten bland medlemmarna, det har hållits träningar och några pay-and-ride, och det planeras tävlingar.
– Medlemmarna kan lätt känna igen varandra ute på tävlingar eftersom vi har tagit fram en logga, som dels finns som pin och dels som ett märke för schabraken.

Malena Falkner skapade gruppen efter ett inlägg i gruppen Dressyrsnacket om lite äldre personer som tävlar. Hon fick över tusen likes och insåg att det fanns ett behov.
– Efter lite research insåg jag att det inte fanns något forum för oss 50+, så då startade jag gruppen, säger Malena, som tävlar med sin lusitano Califa och som liksom väldigt många av medlemmarna rider med knä- eller höftprotes.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden