Sverige
30 januari 2023 13:32

Premiär för Ridlärarbloggen med Louise Nyberg

Ny bloggareFör många hästbitna börjar de första stegen in i hästlivet på en ridskola. Hur livet där ser ut får vi nu en inblick i när ridläraren och hästföretagaren Louise Nyberg nu drar i gång sin blogg här hos oss på Ridsport.

Premiär för Ridlärarbloggen med Louise Nyberg
Louise Nyberg är ny bloggare på Ridsport. Foto: Sara Westling

Välkommen till Ridsport Louise, berätta kort för de som inte mött dig vem du är och vad du gör i dag!

– Jag är en hästtjej som fördelar min tid med att vara ridlärare på Hufvudsta Ridskola, driver hästgården Stall Grana med min familj och har min egna verksamhet Stall Grana Ponnyteam samtidigt som jag gör en satsning på min egen ridning. 

Vad kommer din blogg att handla om?

– Jag kommer dela med mig av livet som hästföretagare. Jag hoppas kunna ge andra inspiration, skratt eller en tankeställare. 

Berätta om dig, hur ser ditt hästliv ut?

– Jag undervisar runt 200 elever per vecka. I mitt ponnyteam så leasar jag ut tävlingsponnyer till ryttare och skräddarsyr deras satsning. Jag följer dem på tävling och utvecklar dem på hemmaplan. Tävlar gör jag i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Mina dagar går ut på att utbilda både hästar och ryttare; jag lär mig nya saker hela tiden!

Vilka frågor anser du är hetast inom ridsporten 2023?

– Det är vårt ansvar gentemot hästarna att utveckla oss själva och vår kunskap. Mitt jobb innebär att bli bättre på att kommunicera ut kunskap; få hästar och människor att förstå vad jag menar. Hästvälfärd fortsätter vara ett aktuellt ämne.

Vad får vi läsa om i ditt första blogginlägg som går ut på sajten på måndag kväll?

– Jag kommer dela en berättelse om vår älskade ridskolehäst Lavina, som tydligt talar om för oss vad hon vill.

Här hittar du Louises blogg!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden