Dressyr
24 mars 2018 15:38

Premiärseger för Isabella Tovek och Sam Donnerhall

Lövsta Future ChallengeFör sjunde året rids nu Lövsta Future Challenge, och i helgen rids de första kvalen i Södertälje. Bland unga ryttare blev det premiärseger för nya duon Isabella Tovek och hennes Sam Donnerhall.

Premiärseger för Isabella Tovek och Sam Donnerhall
Isabella Tovek och Sam Donnerhall tog hem en kvalseger i LFC vid deras första riktiga start tillsammans. Foto: Privat

Det blev seger direkt för Isabella Tovek vid första riktiga tävlingen med Sam Donnerhall (OLD val f-07 e Samarant-Donnerhall, uppf Christoph Boulanger). Ekipaget som bara känt varandra i sådär en månad tog hem årets premiärseger i Lövsta Future Challenge första kval för unga ryttare vid Strömsholms Ridsportförenings nationella tävlingar. Segerprocenten i klassen som reds i Intermédiare II blev fina 70,931 procent, och på andra plats kom Lina Dolk på Biggles 1015 med 69,951 procent.

Sam Donnerhall hittade Isabella i Tyskland hos Isabell Werth, och hon berättar för Ridsport att hon tycker det är en superfin häst.
– Det är en häst som passar mig även om han är stor med sina 1,78. Han är framåt och rör sig jättefint, det är en wow-häst, säger Isabella.
– Han har gått Grand Prix tidigare men inte med några superprocent, det är en amatör som haft honom. Han har gått på runt 67 procent.

Redan fyra dagar efter att de träffat varandra för första gången startade Isabella med Sam Donnerhall vid en tävling i Tyskland. Då kände de inte varandra så bra så Isabella vill inte riktigt räkna resultaten från den tävlingen.
– Man kan säga att det är var vår tävlingsdebut tillsammans, kosntaterar hon.

Det var egentligen inte ens säkert att de skulle starta i denna klass, men när Isabella ändå skulle åka tänkte familjen att de tar med Sam Donnerhall också.
– Sedan joggade jag fram honom lite och han kändes superfin, så jag tänkte att äh, jag tar honom också.

Med dagens ritt berättar Isabella att hon var nöjd med det mesta, men kanske mest med piaffen.
– Han är ju så stor så jag vet inte riktigt hur jag ska rida den ännu, men idag gick det bra jämfört med hur det gått tidigare i veckan.
– Det blev en miss i en piruett och en miss vid byten i varje, men jag är nöjd med allt.

Isabella startade även Happiness i klassen, men berättar att hon var lite väl pigg idag. Det blev 67,794 procent och en sjätte plats – precis utanför placering.

Emma Jönsson tog två av klassens fem placeringar och kom trea med Tango på 69,118 procent och femma på Donizetti 39 med 68,676 procent. Fyra i klassen kom Nina Rademaekers på Dorano med 68,971 procent.

Nästa kvalplats i Lövsta Future Challenge är i Lidköping 20-22 april.

Resultat
Information Lövsta Future Challenge

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden