Sport
30 november 2014 18:42

Prins Carl-Philips pris till Janelle

Landets mest prestigefyllda ponnypris är avgjort, Janelle Larsson med Sabrina Fair är årets vinnare. Tvåa blev Tom Svitzer och trea klubbkamraten Julia Hallberg efter en final där kategori C ekipagen briljerade och D-ponnyerna rev.

Prins Carl-Philips pris till Janelle
Janelle Larsson i ledning efter kategori C Anna-Lena Bergqvist

Prins Carl-Philips pris sätter ponnybanrshjärtan i brand över hela landet. Det har hoppats och kvalats landet runt för att vaska fram de åtta finalisterna. Årets final är den 27:e i ordningen sedan priset instiftades av kungafamiljen. Finalen rids i två faser på tid, kategori C rider på 1,10-höjd medan kategori D hoppar 1,20 meter.

Åtta finalister, från början var de 5000 som ville hit, så alla är vinnare på sitt sätt.
Klara Lewin, Ölands RF – Kungen av Nyckelby, kat C
Det blev ett oturligt stopp för Klara på både hinder 3 och sedan ett igen på hinder 6 och de blev uteslutna

Tuva Eriksson, Västerviksorten – April is full of Suprises, kat C
Fina ponnyn April är en skäck och var klart med på noterna. De satsade ordentligt i andra fas och ponnysvängar var det gott om, det betyder, kort, tvärt och grymt snabbt. 0 fel, 25,38 sekunder

Tom Svitzer, Flyinge HSK – Snow Flake, kat C
Hans ponny är verkligen snövit och som hon hoppar, dessutom med julröd fin mössa och schabrak. Tom och Snow Flake bättrade på tiden. o fel, 24,45 sekunder

Janelle Larsson, Helsingborgs FRK – Sabrina Fair , kat C
12 år gammal med sex SM-medaljer, det är inget dåligt CV Janelle har. Skimmeln Sabrina Fair var taggad för final. Janelle red noggrannt i grundfasen men sen brände det till. Snabbare än snabbt och Janelle putsade tiden. 0 fel 23,37 sekunder.

Matilda Schuster-Hägg, Billdals RK – Birchgrove Diamond , kat D
Först ut efter hinderhöjningen var Matilda på sin skimmelvalack. Det såg riktigt fint ut men tyvärr så föll sista hindret, attans otur för då blev det ingen andra fas.

Julia Sjöqvist, Karlshamns RK – Donnacha Ban , kat D
Det blev en rivning för Julia och hennes valack, 9-årige Donnacha Ban, redan på hinder nummer 3, tyvärr ingen fortsättning till fas 2.

Emma Rundcrantz, Nääs RF – Tamarix, kat D
Tillsammans med stoet Tamarix försvarade Emaa sin klubb Nääs ära i Friends Arena, en mycket stilsäker första fas. tyvärr föll insprånget i sista kombinationen 8a och så var även hennes resa över.

Julia Hallberg, Helsingborgs FRK – Carnhill Clover Lass , kat D
Till sist var det bara klubbkamraten Julia som hade chans att slå Janelle. Julia klarade fas 1 galant och satsade fullt ut i fas2, felfritt. 0 fel, 25:08

Banskiss
Online resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden