Ponny
1 december 2013 09:56

Ida Franzén kvalsegrare

Ponnyhoppning i Globen fyller läktarna, även när det bara är uppvärmningsklass till Prins Carl Philips Pris. Ida Franzén med April is full of Surprises var enda ryttare att klara banan felfritt.

Ida Franzén kvalsegrare
Ida Franzen blev kvalsegrare i morgonens värmningsklass. Peter Zachrisson

C-ponnyekipagen som kvalat landet runt red en 1,05-bana. Sedan höjdes det till 1,15 för D-ponnyerna. Kvalet syftade till att göra upp startordningen inför kvällens final.

Cornelia Georgsson fick smaka på Globens fina underlag när Jelle inte ville hoppa näst sista hindret, ett rättuppstående silverhinder med vattenmatta precis intill sargen. Snöpligt men det är en bragd att ha kvalat hit och Cornelia kunde själv leda ut sin Jelle.

Ida Franzén med kvicka C-ponnyn April is full of Surprises tog Globens många fina hinder med upphöjt lugn och klarade lätt banans tio hinder över elva språng. En felfri ritt med tiden 53,12 sekunder.

Kombinationen med oxer in och rättuppstående ut ställde till det och två D-ponnyer fick stopp på b-hindret. 

Inte ens SM-vinnaren Sofie Ekestubbe med Noblesse Oblige kunde klara nollrundan även om det var bra nära. Sista hindret föll så förargligt men tiden räckte till en tredjeplats.

Resultat

Banskiss

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden