Hoppning, Ponny
30 november 2018 21:31

Thea Gånehed tog kommandot i jakten på prinsens pris

PrinshoppningMånga försökte, bara åtta nådde hela vägen till Friends. Prestigefyllda Prins Carl Philips Pris ska snart delas ut och nu har finalisterna gjort upp om morgondagens startnummer genom en första hoppning.

Thea Gånehed tog kommandot i jakten på prinsens pris
Ärevarv på Friends arena 2018 med Thea Gånehed i täten. Arkivbild: Roland Thunholm

Prins Carl Philips Pris är en av ponnysportens absolut tyngsta tävlingar. I morgon ska årets vinnare koras och i dag inledde de åtta ryttarna som har lyckats ta sig hela vägen till finalen med en första medelsvår B, byggd av Friends-banbyggaren Peter Lundström.

Tidshoppningens första startande slog till med en felfri runda på en tid som höll ända fram till seger. Vinnare blev den välmeriterade ryttaren Thea Gånehed på sin minst lika meriterade C-ponny Woodfield Night Light.

Ponnyn har tidigare varit tvåa i Friends-finalen med Michelle Cranning-Hillgren och visade nu att det kan bli en minst lika fin finalplacering imorgon med Thea i sadeln.

Resultat

Ekipagen placerade sig i följande ordning i dagens klass:

msv A kategori:c, 1a plats Det kom Ebba Danielsson med Smithstown Toodles Foto: Natalie Flensburg
Fotografen hann inte fånga Ebba Danielsson, Equine Club West Ridsportförening, Smithstown Toodles (val, f 2009, okänd härstamning)  i dag, men en ny chans kommer i morgon! Foto: Natalie Flensburg

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden