Sverige
23 november 2018 07:40

Radioserien Hästgården prisad

DokumentärSveriges Radios journalister Robert Barkman och Daniel Velasco fick på torsdagen Stora Journalistpriset för sin dokumentära serie Hästgården. Den uppmärksammade serien handlar om sexuella övergrepp, svek och kamratskap på en hästgård i mellersta Sverige. Här kan du lyssna på första avsnittet.

Radioserien Hästgården prisad
Hur kan män som ”ridläraren” i Sveriges Radios dokumentär ”Hästgården” fortsätta att verka utan att bli stoppade? Den frågan dök upp i samband med att dokumentärserien publicerades. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Wavebreakmedia/Istock

Journalisterna prisades i kategorin Årets berättare. I serien intervjuas flera personer som drabbades på olika sätt under åren på gården som skildras.

– Det här är inga små händelser i deras liv. Det här är otroligt allvarligt. Det har varit en stor och traumatisk del av deras liv, säger Daniel Velasco till Sveriges Radio i samband med att han tog emot Stora Journalistpriset på torsdagen.

– Och i och med att det är så allvarliga händelser blir det svårt att jobba med. Det är svårt att få förtroendet att ta emot berättelserna och publicera dem inför en jättestor publik.

Här finns alla program i serien.

Lyssna på första programmet nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden