28 oktober 2016 16:40

RayMore och Brink i topp

De 6-åriga hästarnas final bestod av fyra lyckliga finalister nu dömda av ett nytt domarteam. Bäst var hingsten riden av den mest meriterade piloten, RayMore 1284 visad av Jan Brink och tvåa blev unga Lisa Johansson på vackra Cobra CS.

RayMore och Brink i topp
Säker pilot lotsade ung gosse till seger, Jan Brink och RayMore 1284 Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Den nya domartrion Annette Franzén Iacobeaus, Gudtaf Svalling och Tundi Andersson dömde den lilla finalen. Med fyra startande kan man konstatera att hela gruppen kan betrakta sig som vinnare.

Först ut var Lisa Johansson med vackra Cobra CS, ett mycket modernt sto med fin mekanik och rörlighet i alla gångarter. Lite nervös var nog piloten för det gick ganska genomgående lite för fort jämfört med det fina kvalet. Betygen blev därför blandade även om domarkommentarerna påpekade vilken fin framtidshäst stoet var. Totalt 78,6 procent.

Cobra CS och Lisa Johansson

Efter det fina kvalet var Mikaela Alderin-Danielsson så glad för att Bossanova YL gjort så fint ifårn sig. De satte utan tvekan sin bästa ritt för året där. I finalen tog spänning och miljöpåverkan det bättre ur stoet som spökade upprepade gånger. Det var tufft men Mikaela kämpade vidare.
– Hon har ett väldigt fint naturligt sätt att röra sig, vi är förtjusta i henne men störmomenten gör inte att bortse ifrån, kommenterade Franzén Iacobeaus.
– Det hjälper inte att hon säkert har god talang för piaff.
Totalt 69,6 procent och det blir bättre med tiden.

Bossanova YL visade stundtals sina kvalitéer.

Anna Svefors vackre Flawless är så cool som nästan bara Fürstenballs avkommor blir. Med tid blir han säkert starkare i sin bakbensaktivitet, tills dess räcker ridbarhet och samarbetsvilja långt. 
– Det här är en ”flawless” häst, den flyter på utan ansträngning, men vi vill se lite mer självbärighet och att den skjuter på mer bakifrån, sa Franzén Iacobeaus.
– Han ser nästan lite trött ut idag även om han är rytmisk, harmonisk, en häst som är positiv och lydig.
Totalt 75 procent.

Flawless och Anna Svefors

Det skulle krävas ganska mycket stök och bus för att RayMore skulle spralla bort sina fina gångarter och goda ridbarhet nu. Efter sitt fina kval kommenterade Jan Brink att han inte vågade räkna hem något på hemmaplan för RayMore har inte tävlat mycket eller sett stora världen.
– På banan är han helt lugn och fin men på framridningen är det jobbigt för honom med de andra hästarna, han blir helt enkelt hingstig, inte besvärlig men påverkad, förklarade Jan efter sitt kval.
Den vackra fuxhingsten skötte sig så exemplariskt det går, satte sina byten och löste programmets alla uppgifter. 
– En trevlig häst som visas välriden, fin travmekanik med bra frambensgest men lite matt bak, kommenterade domaren.
– En stadig lydig häst som är samarbetsvillig med en fin framtid.

En glänsande röd gosse RayMore 1284

Resultat

Foto: Mikael Persson MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden