Avelsnyheter
5 oktober 2018 12:37

Rebecca Taxén har gjort sitt SWART-val: ”Finns många fina”

FölauktionI juli blev det klart att hoppryttaren Rebecca Taxén vann SWART-omröstningen och får ett SWB-föl. Nu har hon valt ut sina kandidater inför fredagens elitfölsauktion på Flyinge. "Det ska bli så spännande," säger hon.

Rebecca Taxén har gjort sitt SWART-val: ”Finns många fina”
Rebecca Taxén har inspekterat alla auktionsföl noga. Det här HBJ Viva la Thunder e Crusader Ice-Verdi - men om han står med på hennes favoritlista vill hon inte avslöja... Foto: Annelie Frank

Det var under Falsterboveckan som det avslöjades att Rebecca Taxén, Uppsala, hade vunnit omröstningen och får ett SWB-föl.

Det är framförallt stammen jag har tittat på, men jag vill också att de ska ha en pigg och vaken uppsyn. Rebecca Taxén.

Samma stund som det blev klart började insamlingen av pengar som ska användas till att ropa in ett föl under fredagskvällens elitfölsauktion på Flyinge.
– Jag kommer att sitta med under auktionen. Det ska bli väldigt spännande, säger Rebecca Taxén när Ridsport träffar henne i ett regnigt Flyinge.

Hon har ägnat en hel del tid åt att titta på fölen – både via de filmer och bilder som har publicerat, men också på Flyinge.
– De är så fina allihop, säger hon.
– Men jag har valt ut fem, sex stycken som jag vill ha. Det är framförallt stammen jag har tittat på, men jag vill också att de ska ha en pigg och vaken uppsyn.

Hon kan inte avslöja hur mycket pengar som har samlats in, men insamlingen pågår ända fram till ett eventuellt föl klubbas av SWART på fredagskvällen.

Det kan bli så att det inte ropas in något föl åt Rebecca Taxén, till exempel om priserna på de föl hon vill ha drar iväg. Men om det blir ett föl kommer det att få bo hemma hos Rebecca Taxén.
– Jag har inga egna föl, men det finns tre föl som andra äger hemma. Så jag har både plats och kompisar, säger Rebecca Taxén.

Webbsida för SWART och insamlingen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden