Sportnytt
17 november 13:04

Reiningen gör tyst sorti ur FEI

En gren mindre"Vi har försökt alla möjliga vägar och jag är besviken över att vi inte kunde komma överens." Det sade FEI:s ordförande Ingmar de Vos strax innan FEI:s årsmöte beslutade att reiningen inte längre är en del av det internationella ridsportförbundet.

Reiningen gör tyst sorti ur FEI
18-årige Cade McCutcheon var USA:s yngsta deltagare i reininglaget vid VM i Kentucky 2018. Han tävlade Custom Made Gun. Foto: FEI/Liz Gregg

Sedan 2000 har reiningen varit en del av FEI, men nu är det slut. Grenen plockas bort från FEI efter ett i stort sett enhälligt beslut under dagens årsmöte.

När ärendet förbereddes under gårdagens diskussionsforum kom inte en enda fråga, så beslutet föregicks av total tystnad från FEI:s medlemsländer.

− Jag är glad att höra att det pågår förberedelser för att bilda en internationell reiningorganisation, och vi stöttar gärna med hjälp när det gället att bygga upp en ny organisation, sade ordförande Ingmar de Vos.
Vad beslutet om reiningen får för konsekvenser i Sverige är för tidigt att svara på, säger Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare Annika Tjernström, ett av SvRF:s ombud på mötet.

−  Den diskussionen kommer att fortsätta, både på nationell och europeisk nivå, säger hon.

FEI härbärgerar numera hoppning, dressyr och paradressyr, fälttävlan, sportkörning och parakörning, distans och voltige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden