Hoppning
23 juli 2021 06:20

Rekordpremier i nya säsongen av Riders League

HoppserieNär ATG Riders League har final i Göteborg i februari kommer prissumman att vara den högsta hittills som delats ut på en nationell hopptävling. Dessförinnan ska sex delfinaler genomföras.

Rekordpremier i nya säsongen av Riders League
Jörgen Larsson och Cold Man kom tvåa i delfinalen på Sundbyholm 2019. Foto: Roland Thunholm

Prissumman i Scandinavium i februari 2022 blir totalt 590 000 kronor, med 240 000 kronor till segraren. Men innan ATG Riders League kommit så långt ska sex delfinaler genomföras.

Den första blir nästa helg på Sundbyholm, med kval på torsdagen och heat på lördagen innan klasserna avgörs med winning round.

– Skönt att det verkar bli en komplett säsong och att ATG Riders League är tillbaka. Det går knappast att överskatta den långsiktiga betydelsen för utvecklingen av svensk hoppsport. Med ATG Riders League Grand Prix kommer vi på sikt att få fler ryttare som är beredda att ta sig an internationell hoppning på högsta nivå. Vi är mycket glada att vi gemensamt med ATG kan utveckla succéserien ännu mer, säger Robert Solin, nationell samordnare hoppning på Svenska Ridsportförbundet, i ett pressmeddelande.

Höstens övriga delfinaler avgörs hos Henriksdals Ryttarförening i vecka 37, på Elmia i vecka 43 samt hos Södertälje Ridklubb i vecka 40.
De sista två delfinalerna rids i vår.

– Vi kan inte ändra på det faktum att vi fick ställa om och in delar av den gångna säsongen, och just därför känns det extra bra att vi kan boosta den här omgången av ATG Riders League med rekordhöga prispengar, fler deltävlingar och final under Gothenburg Horse Show, säger Maria Guggenberger, hållbarbarhetschef på ATG

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden