Ponny
28 oktober 2015 14:06

Rekordstort startfält på ponny-SM

Sundsvalls Ridklubb står i helgen som värd för ponny-SM i hoppning. Under fyra dagar kommer 300 ponnyer göra nästan 850 starter.

– Det är ett krävande arrangemang men alla bitar faller på plats allt eftersom. Vi är övertygade om att det kommer att bli en kanontävling. I SM-klasserna finns sex ekipage som ligger på listan bland Sveriges tio högst rankade ryttare och flera medaljörer från sommarens utomhus-SM finns på plats, säger tävlingsledare Jennie Sahlin till Ridsportförbundet. 

SM inleds med en uppvärmningsklass på fredag, för att sedan fortsätta med den första omgången under lördagen. De ryttare som har mindre än tolv fel i första omgången går vidare till söndagens SM-final.

Banorna byggs av Leif Hall, som gör sitt nionde SM i Sundsvall. I helgen väntar lite mer tekniska banor än vanligt.
– I ett SM kan man ta ut svängarna mer och bygga lite svårare då det endast är de bästa ryttarna i Sverige som lyckats kvala in. I och med att det går över flera klasser kan man få med fler varianter av hinder och kombinationer som utmanar ryttarna mer tekniskt, säger Leif Hall till Ridsportförbundet.

Sundsvalls Ridklubb arrangerar även Riksmästerskap på häst för children, ryttare som är 12-14 år, i helgen.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor 

Equisport sänder lördagens och söndagens SM-klasser.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden