Sverige
27 januari 2015 07:44

Resultatlöst sökande efter Helge i sjö

100 000 kvadratmeter av sjön Limmaren har sökts av i jakten efter hästen Helge, som försvann under nyårsnatten efter att ha blivit skrämd av raketer. Trots två dagars sökande har man inte hittat hästen.

Resultatlöst sökande efter Helge i sjö
Helge försvann från sin hage under nyårsnatten.

Skattletarna Dennis Åsberg och Peter Lindberg i Ocean X Team har under två dagar sökt av delar av sjön Limmaren för att eventuellt hitta den försvunna hästen Helge. Men sökandet har inte gett något resultat.

– Vi utgick från de vittnesuppgifter som fanns när det gällde spår och vakar och vi har sökt av de områden som vi kunnat, säger Dennis Åsberg till Norrtelje tidning.

Man har använt en fiberkabelstyrd undervattensfarkost, med sondar och kamera, för att söka av upp till 700 meter ut i vattnet.

– Det är inte omöjligt att hästen ligger längre ut och då är det enorma ytor vi pratar om, säger Dennis Åsberg till tidningen.
Sedan Helge försvann för snart en månad sen har sökandet efter den nordsvenska hästen berört många läsare och tittare. I stort sett alla stora medier har rapporterat om letandet, något som Medierna i P1 tagit upp i sitt senaste program.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden