Hoppning
7 november 2016 14:30

RGB ser tillbaka på helgen: ”Jämförbart med ett OS”

Sent i förrgår lämnade Rolf-Göran Bengtsson Doha med 4,7 miljoner kronor i prispengar. Idag pustar han ut med sin dotter och ser tillbaka på helgen. ”Att vinna Global Champions Tour känns jämförbart med att vinna ett OS” säger mästaren.

RGB ser tillbaka på helgen: ”Jämförbart med ett OS”
För mindre än två dygn sedan stod de i rampljuset som dubbla vinnare.

Det har varit mycket Rolf-Göran Bengtsson senaste veckan i media och han har gett intervju på intervju, både innan och efter vinsten i Doha. Nu är han hemma i Tyskland igen med sina 4,7 miljoner i prispengar och när Ridsport pratar med honom gör han något han säkert har längtat efter – nämligen måndagsmyser i godan ro med dottern Pamina, 2.

I lördags säkrade Rolf-Göran drömvinsten och ett par dagar senare är han fortfarande segerlycklig.
– Att vinna Global Champions Tour känns jämförbart med att vinna ett OS. Det är väldigt, väldigt stort, säger han till Ridsport.


Hela familjen Bengtsson med Rolf-Göran, lilla Pamina och Evi var på tävling i Sverige förra hösten. Foto: Christel Behrmann

Andra halvan av stjärnduon, Casall Ask, är på väg hemåt.  Nästa stora tävling för dem blir Rolex Grand Slam-tävlingen i Genève andra helgen i december, men innan dess väntar exempelvis världscupen i Stuttgart där Unita och Clarimo ska hoppa. EM i Göteborg är inte aktuellt för Casalls del, men teamet ska snart diskutera 2017 års plan för den då 18-åriga storhopparen. Än så länge verkar inte åldern vara något som hindrar honom.
– Casall känns likadan som när han var 10, säger Rolf-Göran om sin fräscha partner.

En längre intervju med Rolf-Göran finns i nästa Ridsport som kommer ut på torsdag.

Text: Jörgen Ottosson/Madeleine von Koch

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden