Sverige
9 april 2018 09:34

Ridcenter får betala böter för skaderisker

Oanmäld inspektionNär Länsstyrelsen gjorde en oanmäld inspektion var flera tidigare påpekade brister kring säkerhet och hästållning inte åtgärdade. Nu döms ridcentret i Skåne till böter.

Ridcenter får betala böter för skaderisker
Ett ridcenter i Skåne har dömts till böter för säkerhetsrisker som inte är åtgärdade (bilden har inget samband med texten). Foto: Jeanette Flensburg

Länsstyrelsen i Skåne har sedan 2013 haft ögonen på ett ridcenter där flera skaderisker har upptäckts, och har tidigare utfärdat ett vite till ridcentret för drygt ett år sedan. Enligt Norra Skåne är bristerna som nämns bland för låg takhöjd och skaderisker i hagen.

Ridcentret har fått som krav av Länsstyrelsen att bristerna ska åtgärdas. Flera inspektioner har gjorts under åren och det mesta uppges ha varit åtgärdat i april 2016. Efter en anmälan om att gårdens hästar var i dåligt skick gjordes dock en ny inspektion där man konstaterade att underlaget var blött och lerigt och att det i två hagar fanns skaderisker för hästarna.

Ägaren var vid tillfället för inspektionen inte hemma, så någon fullständig kontroll gällande takhöjden kunde inte göras. Men eftersom djurhållningen inte förbättrats enligt kraven från tidigare år ansöker nu Länsstyrelsen om att vitet på 5 000 kronor ska dömas ut.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden