Sverige
13 november 2019 13:33

Ridklubbar får miljoner i spelpengar

SpelvinsterEn ridklubb i Skåne och en i Medelpad blev de stora vinnarna när pengar nu har fördelats från Gräsroten och från Svenska Folkspel. Totalt har 3,7 miljoner delats ut till föreningar i ridsporten.

Ridklubbar får miljoner i spelpengar
Örestads Ridklubb fick störst utdelning av alla ridklubbar från Gräsroten. Foto: Bildbyrån

Ridsportens föreningar har i dag fått besked om utdelning via Gräsroten, som är en del av Svenska Spel och innebär att spelare kan gynna en utvald förening i samband med att de spelar.

Närmare 1,2 miljoner delas ut till de 479 föreningar inom ridsport som är anslutna till Gräsroten. Störst utdelning får Örestads Ryttaresällskap i Malmö, som får 92 691 kr tack vare föreningens 3 155 supportrar.
Det är rejält mer än någon annan ridklubb får in via Gräsroten. Tvåa kommer Kalix Ryttarförening som får 19 781 kronor och trean Haparanda Ryttare får 17 758 kronor från Gräsroten.

– Pengarna från Gräsroten ger oss möjlighet att bidra till en ännu bättre verksamhet. Vår förening är i ständigt behov av att förnya material och utrustning till våra hästar, där förra årets bidrag kunde användas till just detta. Årets bidrag ger oss möjlighet att köpa in en ny ponny, säger Maria Kristoffersson, verksamhetsansvarig i Örestads RS  i ett pressmeddelande från Svenska Spel.

Gräsroten, Stefan Bergh, Riksidrottsförbundet
Stefan Bergh. generalsekreterare för Riksidrottsförbundet, gläds åt bidraget till ridsporten. Foto: Bildbyrån

Nyligen betalades också pengar ut till föreningar som säljer Bingolotter och andra lotter via Folkspel. Till föreningar verksamma inom ridsport delades närmare 2,7 miljoner ut, och flitigaste ridklubben att sälja lotter var Matfors Ryttarförening som fick 164 467 kronor för sitt arbete.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden