Sverige
22 januari 2018 10:29

Ridskolehästar på rymmen – fångades in på E22:an med polishjälp

TrafikdramaMåndagen fick en mardrömsstart för Karlskrona Lyckå rikdlubb, men som tur var blev det ett lyckligt slut. Sju hästar tog sig ut på den starkt trafikerade E22:an, där en busslast polisaspiranter kom till undsättning och kunde hjälpa till med infångandet.

Ridskolehästar på rymmen – fångades in på E22:an med polishjälp
Sju ridskolehästar smet under måndagsmorgonen upp på E22:an och orsakade trafikstopp (bilden har inget samband med texten). Foto: iStockphoto

P4 Blekinge berättar om den omskakande händelsen vid Karlskrona Lyckå RK under måndagsmorgonen. Ridinstruktören Tina Svensson berättar där hur de som vanligt skulle ta ut hästarna från stallet till hagarna, men att de då lyckades smita.
”Vi stänger av cykelbanan under tiden som vi flyttar dem, men de lyckades ta sig förbi repen och staketet och upp på E22”, berättar Tina Svensson för P4 Blekinge.

Det var sju stora hästar som tog sig upp på vägen, först i full galopp för att så småningom bara gå omkring på vägen. Hastighetsgränsen förbi Karlskrona Lyckå RK är 100 kilometer i timmen, och E22:an fick stängas av innan hästarna kunde fångas in. Tina Svensson berättar för P4 Blekinge hur hon tänkte på alla bilister och människor på vägen, och berömmer bilisternas agerande under turbulensen.
”Alla har stannat och alla har varit tillmötesgående”, säger Tina Svensson.

Som en skänk från ovan kom en buss med vad Tina Svensson tror var poliser under utbildning, vilka hjälpte till jättebra under infångandet.
”De kom ut tio-tolv stycken och rev staketet så vi kunde få in dem på andra sidan”.

Inga hästar eller människor kom till skada vid händelsen, och nu går hästarna lugnt och stilla i hagen på andra sidan vägen.
”Nu ser de väldigt lugna ut som om ingenting har hänt”, säger Tina Svensson efter den hektiska måndagsmorgonen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden