Sverige
22 december 2021 16:24

Ridsportens Trygghetspris till Laholms RF

Trygg i stalletMötet med en ryttarkille som blev mobbad för sitt hästintresse tände gnistan. Nu prisas ungdomarna i Laholms Ryttarförening för kampen mot mobbning och sitt arbete för gemenskap och allas lika värde.

Ridsportens Trygghetspris till Laholms RF
Ungdomarna från Laholms RF prisades för sina insatser. Foto: Roland Thunholm

Ridsportens Trygghetspris är instiftat av Svenska Ridsportförbundet, Stiftelsen Friends och Hugo Stenbecks Stiftelse inom ramen för den gemensamma satsningen Trygga ledare. Mottagare 2021 är ungdomarna i Laholms Ryttarförening, som gjort en aktiv satsning mot mobbning och arbetar för gemenskap och allas lika värde.

Engagemanget väcktes efter ett speciellt möte.
– Vi träffade en kille som blev mobbad för sitt hästintresse. Det var hemskt att höra hur han blev retad, mådde dåligt och funderade på att sluta med hästar, berättar 15-åriga Felicia Sjö, som är en av ungdomarna bakom satsningen.

– Vi tog väldigt illa vid oss av hans historia. Ingen ska behöva känna så här oavsett vem man är eller hur man är. Alla kan göra något för att förebygga mobbning och utanförskap.

Hoppas på att inspirera

Klubbens ungdomssektion står bland annat bakom en tävling i Pride-flaggans tecken, med namnet ”Rid för allas lika värde”. Kunskapen kring mobbning och trakasserier har också vuxit genom olika utbildningar och alla träffas oftare i samband med tävlingar, utbildningar, läger och andra aktiviteter.
– Vi hoppas att vårt engagemang kan smitta av sig och inspirera fler föreningar att jobba för allas lika värde och mot mobbning, säger Felicia Sjö.

Priset  delades ut i samband med Sweden International Horse Show i november och är en utbildning från Stiftelsen Friends. Prisutdelare var bland andra hoppryttaren Stephanie Holmén, ambassadör för Trygga ledare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden