Sverige
11 juni 2019 08:32

Ridsportprofil återvänder till Strömsholm

HopplärareTill hösten är Lotta Björe tillbaka på Strömsholm, nio år efter att hon lämnade ridsportens riksanläggning. "Det ska bli jätteroligt. Det finns ingen vackrare arbetsplats än Ridskolan Strömsholm", säger Lotta.

Ridsportprofil återvänder till Strömsholm
Lotta Björe är tillbaka på Strömsholms efter en nio år lång paus. Foto: Roland Thunholm

Lotta Björe arbetade som hopplärare på Strömsholm i 15 år, och det är i den funktionen hon nu är tillbaka, berättar Ridskolan Strömsholm på sin hemsida.

Från och med september kommer Lotta att ha hippologstudenterna i hoppning två dagar i veckan.

– Jag hade främst hippologerna även när jag jobbade här förra gången, berättar Lotta, som ser fram mot att få arbeta tillsammans med bland andra Py Jägerden – som har hand om unghästutbildningen i hippologprogrammet.

– Py och jag samarbetar mycket även till vardags och har gjort så under en lång tid. Jag tror det blir bra för eleverna får då blir det en tydlig röd tråd i utbildningen, säger Lotta Björe.

– Största utmaningen blir förstås att jag inte alls känner hästarna, så det tar väl lite tid att sätta sig in där. Samtidigt kan det ibland vara bra att se på hästarna med lite nya ögon också, säger Lotta Björe på Ridskolan Strömsholms hemsida.

Lotta Björe är A-tränare i hoppning och håller hoppträningar på många ställen i landet. Hon är även en uppskattad kommentator av hoppning i SVT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden