29 oktober 2016 20:22

Riktig höjdardag för Goodin

Bruce Goodin är lördagens kung på Elmia. Han följde upp segern i GP-kvalet med att vinna kvällens Six bars på 7-årige Carallo. "Awsome," säger nya zeeländaren som också hade en tvåbent medtävlare utan häst.

Riktig höjdardag för Goodin
Bruce Goodin fick ovanligt motstånd av friidrottaren Andreas Carlsson. Roland Thunholm

Det blev en spännande show i Elmia på lördagskvällen. Höjdhoppsvarianten Six bars hade fem startande och två av dem – Jens Fredricson/Candy Flip och Bruce Goodin/Carallo – klarade rundan där sista hindret var 1,62. 

Jens Fredricson var först ut i sista rundan när sluthindret var 1,72. Det 10-åriga SWB-stoet var enkelt över de första hindren, men när det kom till det sista och högsta hindret blev det ett kraftigt nedslag. 

Bruce Goodin och 182 centimeter höge Carallo (HOLST val f 2009 e Corrado I-Con Air uppf Jurgen Reimers/Glen Nielsen äg Jurgen Reimers) hade inte sett stensäkra ut över 1,62, men när det verkligen gällde levererade skimmeln kvällens bästa språng och var enkelt felfri över. Han firade själv med ett litet bocksprång vid målgång. 
– Det var ”awsome” att få sluta med sådana språng, säger Bruce Goodin som är från Nya Zeeland och har ridit flera OS för sitt hemland. 

Han har bott i Sverige länge, men sedan tre år har han sin bas i Danmark. Carallo fick ordentligt med klappar eftr prisutdelningen.
– Han är bara sju år och egentligen inte så erfaren, men detta är den andra Six bars han har vunnit, säger Bruce Goodin. 

För att sätta lite extra krydda på föreställningen var friidrottaren Andreas Carlsson, Borås, med och hoppade. Han saxade enkelt över 1,62-hindret, men när det blev högre hoppade han över en vanlig höjdhoppsställning. Han fortsatte upp på ännu högre höjder och fick med sig publiken inför varje hopp.
– Jag brukar göra lite sådana här grejer. Det är roligt. Jag gillar när det är mycket publik som klappar och så, säger han. 
Du var inte rädd att slå dig på bommarna när du saxade över?
– Nej, jag har klarat att saxa över 1,90 så jag var ganska säker på att det skulle gå. 

Bruce Goodin såg nöjd ut med sina två segrar på lördagen. 
– Nu ser jag fram mot Grand Prix-klassen i morgon. 

Resultat

Här finns Ridsports samlade material från Elmia. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden