Sportnytt
2 juni 2020 10:24

Rivstart för tävlingar efter uppehållet

NystartSedan den 1 juni är det fritt fram för tävlingar för unga, och från den 14 juni får även äldre starta. Ridsportförbundet har listat alla klubbar som har tävlingar i hoppning, dressyr och fälttävlan under juni månad, och släpper även en film med tips inför tävlingsstarten.

Rivstart för tävlingar efter uppehållet
Många arrangörer vill anordna tävlingar efter tävlingsstoppet. Foto: Roland Thunholm

Ridsportförbundet skriver att i dagsläget finns det 87 tävlingar att välja på i hoppning, dressyr och fälttävlan under juni månad.
”Arrangörerna har verkligen visat stort intresse för att återstarta tävlingsverksamheten med kort varsel. Flest tävlingar ser ut att arrangeras i hoppning under juni, 19 på nationell nivå samt 25 på regional och lokal nivå. De flesta är ungdomstävlingar, men många befintliga tävlingar öppnas även för äldre ryttare.”

På dressyrsidan finns 17 nationella tävlingar och 23 regionala och lokala tävlingar. I fälttävlan arrangeras tre lokala tävlingar under juni.
Det lär även bli en hel del tävlingar att välja på i juli, då förbundet redan har fått in många ansökningar från arrangörerna.

Sammanställning av tävlingar

Här listar förbundet alla planerade tävlingar under juni, samt de nationella tävlingar som finns med i TDB till och med vecka 28:

HOPPNING

DRESSYR

FÄLTTÄVLAN

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden