Sportnytt
2 april 2020 20:59

Strömsholmsdagarna ställs in – delar upp tävlingarna

CoronasmittanStrömsholmsdagarna skulle i år gå över två helger i juni, med både lag-SM i hoppning och dressyr, samt paradressyr och fälttävlan. Men nu blir det ingen klassisk Strömsholmstävling - coronaviruset sätter stopp även här. Istället kommer man att dela upp ett par av grenarna och arrangera tävlingar senare under året.

Strömsholmsdagarna ställs in – delar upp tävlingarna
Det blir inga Strömsholmsdagar i juni 2020, som traditionen brukar bjuda på. Arkivbild: Roland Thunholm

Det nuvarande tävlingsförbudet, där alla tävlingar i Sverige för tillfället är inställda, sträcker sig till den 31 maj. Men coronasmittan gör att det råder stor osäkerhet om hur det kommer att se ut efter det, och många arrangörer vågar inte chansa på att det kommer att gå att genomföra tävlingar. Anrika Strömsholmsdagarna, som arrangeras i början av juni, har nu ställts in och flyttats fram på grund av detta.

– Lag-SM i dressyr kommer att genomföras på precis samma sätt som det var planerat, men nu i september istället – vi har en nationell dressyrtävling inplanerad där ändå, så då flyttar vi lag-SM dit. Det har vi redan pratat med förbundet om och fått klartecken för. Däremot är det en del frågetecken kring SM i paradressyr, som också skulle gått på Strömsholmsdagarna. Den frågan är inte löst än, men jag vet att förbundet har kontakt med andra arrangörer, säger Jonas Johnson, verksamhetschef på Ridskolan Strömsholm och huvudansvarig för Strömsholmsdagarna.

Fälttävlan flyttas fram

Hur det blir med hoppningen är ännu oklart, eftersom allsvenskorna på ponny och häst inte har kunnat ridas. Någon hoppning på Strömsholm blir det dock inte i år. Men för fälttävlansklasserna finns en plan.
– Fälttävlan återkommer vi med besked om senast den 15 maj, men vi planerar för en fälttävlan 2020 – vi har inte fått det klart exakt när bara, säger Jonas Johnson.

Det är en stor apparat att arrangera en tävling som Strömsholmsdagarna, och att tvingas ta beslutet att ställa in är aldrig roligt.
– Det är en så otroligt speciell situation i samhället just nu, så vi får istället vara glada över att vi kan planera för att genomföra delar av Strömsholmsdagarna, men lite längre fram. Sedan får vi hoppas på att coronakrisen klingar av här snart, men det ser väl ut som om vi får leva med det i ett par månader till. Tävlingarna blir i en annan tappning i år helt enkelt, och så laddar vi för att komma tillbaka 2021, konstaterar Johnson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden