Fälttävlan
28 augusti 2018 17:13

Rocana skadad – Michael Jung missar VM

Missar VMTidigare världsettan Michael Jung kommer inte till VM i Tryon. Storfavoritens häst fischerRocana har skadat sig och hinner inte läka till mästerskapet.

Rocana skadad – Michael Jung missar VM
Vid VM 2014 tog de ett individuellt silver. Nu blir det inget mästerskap för Michael Jung och fischerRocana FST. Foto: Roland Thunholm

Michael Jung har ridit i det tyska laget varje år sedan 2009 och var uttagen att rida för Tyskland vid VM i Tryon. Hans häst fischerRocana FST (DSP sto f-05 e Ituango xx-Carismo, uppf Mirko Glotz) tog han individuellt silver med vid VM 2014, men nu är det inte längre aktuellt med revansch om guldet för ekipaget.

På sociala medier meddelar Michael Jung att Rocana har skadat sig.
”Enligt veterinären är det en liten skada, men den kommer ta tid att läka”, skriver Michael Jung, och tillägger att tiden är för kort fram till VM och de därför inte kommer kunna förbereda sig om måste avstå från start i Tryon.

Enligt Eventing Nation går nu reserven Sandra Auffarth in och tar Jungs plats i det tyska laget med hästen Viamant du Matz.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden