Hoppning
11 oktober 2020 20:47

Rolf-Göran Bengtsson 1,45-segrare i Belgien

InternationelltRolf-Göran Bengtsson avslutade helgen på topp när han vann söndagens 1,45-klass på belgiska Sentower Park. Det var Bengtssons andra topplacering i 1,45 den här helgen.

Rolf-Göran Bengtsson 1,45-segrare i Belgien
Regerande svenska mästarekipaget Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtsson hade något på gång redan när han kom trea med Ermindo W i 1,45-klassen på belgiska Sentower Park i fredags. Under söndagen tog han de två kliven upp till toppen av prispallen när han slog till med seger i den avslutande tvåstjärniga 1,45-hoppningen.

Men det var på det berömda håret. Endast två hundradelar skiljde mellan Bengtsson och tvåan, belgaren Wilm Vermeir. Klassen bjöd på 59 starter och endast fyra ekipage var dubbelt felfria. Rolf-Göran Bengtsson gick i mål på tiden 36,89 sekunder, medan Wilm Vermeir och hästen Hotshot landade på 36,91 sekunder.

Belgaren Christophe Vanderhasselt och hästen Happydam flåsade både Bengtsson och Vermeir i nacken när de passerade mållinjen ytterligare två hundradelar efter, på tiden 36,93 sekunder.

För segern kunde Rolf-Göran Bengtsson kvittera ut 6 350 euro, drygt 66 000 kronor, i prispengar.

Resultatlista 1,45 Sentower Park.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden