Hoppning
7 februari 17:17

Rolf-Göran Bengtsson och guldhästen nära seger

InternationelltSex hundradelar av en sekund. Så nära var Rolf-Göran Bengtsson att vinna söndagens huvudklass i belgiska Opglabbeek.

Rolf-Göran Bengtsson och guldhästen nära seger
Rolf-Göran Bengtsson avslutade SM-veckan i Falsterbo 2020 med ett guld på Ermindo W. Foto: Roland Thunholm

Det var guldhästen från SM i Falsterbo förra året,  Ermindo W (KWPN f 2009 e Singapore-Carinjo, uppf A.P. de Wit, äg Stall Bengtsson GmbH/Nielsdotter AB), som bar svensken till en andraplats.

Det handlade om en tvåstjärnig 1,45-hoppning med omhoppning och 60 startande.

Svenska mästarna Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W var ett av sju felfria i grundomgången där många ekipage fick tidsfel. I omhoppningen var det svenska ekipaget ett av fem felfria, med en tid som nästan räckte hela vägen. Segern gick dock till Hollands Jack Ansems/Fliere Fluiter som var sex hundradelar snabbare än Bengtsson.

Andraplatsen gav drygt 50 000 kronor i prispengar.

Ermindo W har visat framhovarna tidigare. Förutom att han är regerande svensk mästare har han bland annat representerat Sverige i nationshoppningar och var sjua i Göteborgs GP-hoppning förra året.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden