Sverige
29 oktober 2018 14:24

Rolf-Göran Bengtsson sprider hästkunskap på SM

ClinicSmart och säker ridning. Det är temat för hoppstjärnan Rolf-Göran Bengtssons clinic i samband med SM för ponny och children i Helsingborg.

Rolf-Göran Bengtsson sprider hästkunskap på SM
Rolf-Göran Bengtsson. Arkivbild: Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtsson kommer till SM i hoppning för ponny och children hos Helsingborg FRK för att dela med sig av sin kunskap när det gäller säkerhet.
– Det är superviktigt att unga tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad. Även föräldrarna behöver lära sig mer om detta eftersom det är de som oftast hjälper till ute på tävling, säger Rolf-Göran Bengtsson i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Clinicen är första stoppet i en turné som Svenska Ridsportförbundet ordnar tillsammans med ett försäkringsbolag med temat säkerhet och skadeförebyggande arbete.

Medverkar gör även hoppryttaren och Ridsports bloggare Cornelia Rylén. Hon förespråkar fasta rutiner som en viktig del i säkerhetsarbetet.
– Jag har väldigt starka rutiner i det dagliga jobbet. Hästarna vet vad som ska göras, säger hon i pressmeddelandet.

Temat för kvällen är smart och säker ridning. Det handlar också om vikten av att bygga en hållbar relation med sin häst.

Biljetterna är redan slut men clinicen sänds live på Svenska Ridsportförbundets facebook och på Equisport.

SM i hoppning för ponny och children rids 1-4 november Helsingborgs Fältrittklubb och clinicen hålls den 31 oktober.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden