Ponny
3 mars 2018 19:39

Rookielaget kopplade greppet i högsta ponnyligan

PremiärFörsta omgången av högsta ponnyserien Folksam Ponnyallsvenska har avgjorts. Nykomlingarna Värnamobygdens RF tog hem premiären.

Rookielaget kopplade greppet i högsta ponnyligan
Värnamobygden visade hur det ska se ut. Foto: Privat

Efter att två lag på grund av vädret inte kunde delta på Mjölby RK:s tävling, vilket Ridsport rapporterade om i går, kom slutligen sju lag till start i första omgången i elitserien Folksam Ponnyallsvenska i hoppning zon öst.

Tre lag gick till omhoppning och med drygt fem sekunders marginal segrade det nya elitlaget Värnamobygdens RF, som kvalade in via division 1 förra året.
– Tjejerna har varit så duktiga och peppat varandra. De arbetade bra under press i omhoppningen – de trivdes bra där, säger lagledare Jenny Blommesköld.
– Nu är Strömsholm målet.

I laget hoppade Alma Blommesköld/Flying Dragon, Klara Trofast/Lofty Hopsy Daisy, Cajsa Bergman/Westciffs Grace och Julia Lindell/The Attorory Classic.

På andra plats landade Lammhults RK och trea blev Föreningen Mantorpsryttarna.

Totalt kommer sex olika zoner att hoppas under våren och slutligen gör de främsta lagen upp i lag-SM på Strömsholm.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden