Hoppning
28 oktober 2018 08:59

Rutinerat och debutanter hoppar för Sverige i världscupen – så håller du koll

VärldscupenEn spännande söndagseftermiddag väntar i Verona. Fyra svenskar, en mix av "gammalt och nytt", står på startlinjen och här finns det du behöver för att hålla koll.

Rutinerat och debutanter hoppar för Sverige i världscupen – så håller du koll
Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou och Peder Fredricson med Catch Me Not S hoppar världscupen i Verona. Foto: Roland Thunholm

Svenskarna har hittills varit på hugget i Verona och säkrat en lång rad placeringar (här kan du läsa mer om det). På söndagseftermiddagen är det dags för världscupen med fyra svenskar till start och de bjuder på såväl riktigt rutinerat som nytt i världscupsammanhang.

Världscupsäsongen har börjat starkt för svensk del med en seger av Douglas Lindelöw och en tredjeplats för Peder Fredricson – i dag går jakten på poäng vidare i den tredje omgången.

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou har de senaste två säsongerna briljerat i världscupen och hoppat sig hela vägen fram till pallen i finalen. Nu är de på banan igen och gör sin första tävling sedan VM, och därmed också sin första världscupstart för säsongen.
För svensk del blir det även två fyrbenta debutanter: Catch Me Not S som så strålande satte dubbelt felfritt i 1,60-debuten i Nations Cup-finalen hoppar sin första världscup lotsad av Peder Fredricson medan 9-åriga Destiny van Schore debuterar med Jonna Ekberg i sadeln. Bacardi 188 hoppade nyligen världscupen i Oslo och är tillbaka med Petronella Andersson.

Klassen starttid är satt till 14.15. SVT1 och SVT Play sänder med start klockan 14.10.

• Startnummer 4: Jonna Ekberg och Destiny van Schore
• Startnummer 9: Petronella Andersson och Bacardi 188
• Startnummer 25: Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou
• Startnummer 36: Peder Fredricson och Catch Me Not S

Länk till SVT Play:s världscupsida
Start- och resultatlistor
Ställning i världscupen efter två omgångar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-