Sverige
17 oktober 2016 10:45

Rymlingar hemma efter 36 timmar i skogen

Charlotte Malmqvists häst Chico och hans fyrbenta vän var på rymmen i 36 timmar. Charlotte och många andra letade oavbrutet och på måndagsförmiddagen kom äntligen hästarna galopperandes mot henne.

Rymlingar hemma efter 36 timmar i skogen
Liselott Sjöberg och Charlotte Malmqvist med sina ögonstenar, just efter att de fångats in.

Det här skulle egentligen ha blivit en efterlysning efter två spårlöst försvunna hästar, men just före publicering nås Ridsport av de goda nyheterna att quarterhästen Chico och araben Noza har återfunnits.

Charlotte Malmqvist, ägare till Chico, var återigen ute och letade med bilen. Hon pratade i telefon och parkerade vid en åker när hon plötsligt såg något mycket efterlängtat i ögonvrån.
– Det var Chico och Noza som kom skenande rakt ur ut skogen. Det kändes otroligt skönt och var sån tur, det var ju bara en slump att jag hade stannat just där, säger Charlotte som tackar alla som har hjälpt till i letandet.

Hon pustar lyckligt ut efter 36 hemska timmar. I lördags kväll försvann fyra hästar från en hage på Charlotte Malmqvists Stjärnvik Säteri utanför Växjö och två av dem saknades fortfarande på måndagsmorgonen.  Sedan i lördags har letandet pågått för fullt. Charlotte har varit i kontakt med såväl alla jaktlag i trakten som polis och gränspolis. Likaså har efterlysningen spridits som en smärre löpeld på Facebook. Gården ligger mitt i byn och eftersom hästarna försvann relativt tidigt på kvällen, någon gång mellan 21 och 22.30, trodde inte Charlotte att hästarna var stulna.
– Det känns långsökt att de skulle vara stulna, så de bara måste de vara någonstans här ute. Min quarter sticker aldrig och är ett riktigt matvrak, men visst kan det hända att hästar bli panikslagna och springer iväg. Jag vet egentligen inte vad jag ska ta mig till, men vi fortsätter att leta vidare, sa en uppgiven Charlotte medan hästarna fortfarande sakandes.

Och visst var nog Chico hungrig, eller kanske hade han bara rejäl hemlängtan efter äventyret i de småländska skogarna? Oavsett lät han sig fångas in av sin matte och nu är de båda rymlingarna, som uppges vara i god form och fortfarande har täckena på plats, på väg hem till stallet igen.


De båda rymlingarna håller ihop i vått och torrt. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden