Sverige
4 april 2018 08:46

Ryttare avled efter olycka

UPPDATERADEn ryttare har avlidit efter en olycka där hon fick hästen över sig.

Ryttare avled efter olycka
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Arkivbild

En kvinna i 50-årsåldern omkom vid en olycka som inträffade i början av en lektion i Närke just före påsk, berättar Nerikes Allehanda.

I ridgruppen fanns sex ekipage som just skulle starta sin lektion.
”Alla hade precis hoppat upp, skrittade fram och pratade med varandra. Men lektionen hann inte ens påbörjas, då reser sig hästen och det här händer, hon får hästen över sig. Det gick så oerhört fort, det fanns inget att göra”, säger anläggningens föreståndare till tidningen.

Enligt den person som Nerikes Allehanda har pratat med finns det ingen direkt yttre förklaring till att hästen reste sig. Den ska inte ha verkat bli skrämd eller liknande.

SVT Örebro berättar vidare att kvinnan fördes till sjukhus med ambulans och att hon avled senare på kvällen. Polisen har konstaterat att det var en olycka och fortsätter inte med någon utredning.

Ridolyckor med dödlig utgång är relativt ovanliga enligt Lotta Amnestål, informationschef på Ridsportförbundet.
”En eller två sådana olyckor, möjligtvis tre per år inträffar. Och det är siffror för både trav, galopp, ridsport och motion. Det är väldigt ovanligt att det händer tack och lov, men självklart oerhört tragiskt när det gör det”, säger Amnestål till Nerikes Allehanda.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden