Hoppning
21 oktober 2016 10:00

Så tycker ryttarna om sin nya förbundskapten

(Uppdaterad) Att Henrik Ankarcrona är en uppskattad ryttare och kollega som är kunnig inom sporten står klart när ryttarna får säga sitt. Det enda frågetecknet är egentligen hans förmåga till ledarskap - inte för att någon säger något negativt om detta utan att han är ett helt oskrivet kort på det området.

Så tycker ryttarna om sin nya förbundskapten
Henrik von Eckermann, Helena Persson, Douglas Lindelöw och Rolf-Göran Bengtsson får en bra känsla av valet av den nya förbundskaptenen. Foto: Roland Thunholm

Redan innan Henrik Ankarcrona kontaktades av Ridsportförbundet fick ryttarna komma med synpunkter. Reaktionerna var då övervägande positiva. När Ridsport ringer runt till några av landslagsryttarna fortsätter de positiva tongångarna.

Henrik von Eckermann menar att så mycket han känner till Ankarcrona är han en bra person.
– Henrik har ett bra nätverk och har varit med och tävlat själv, säger Henrik von Eckermann, som menar att det är viktigt i jobbet som förbundskapten.
– Han vet vad det handlar om och kan föra vår talan på ett bra sätt.
Dessutom framhåller Henrik von Eckermann att Henrik Ankarcrona fortfarande är ung och känns väldigt motiverad inför sin uppgift.
– Jag ser inga negativa sidor hos Ankarcrona, säger von Eckermann till Ridsport.

Helena Persson får spontant också en bra känsla över valet av Ankarcrona – även om det är ett så nytt namn att hon inte hunnit tänka på det så mycket ännu.
– Av det lilla jag känner honom är det en reko person med ordning och reda, säger Helena till Ridsport.
Det Helena hoppas är att Ankarcrona kan se till så det blir harmoni i gruppen, och att det skall få vara högt i tak.
– Jag hoppas att alla kan komma till tals och få säga sin mening.
– Att det blir en dialog med alla ryttare och inte bara med spetstruppen, fortsätter Helena som tillägger att Sverige är ett litet land där man behöver ta hand om alla sina ryttare.

Att Henrik Ankarcrona är en uppskattad och kunnit person får man ytterligare kvitto på när Douglas Lindelöw får frågan om vad han tycker om den nya förbundskaptenen. Douglas har inte hunnit läsa pressmeddelandet ännu, men berättar att han tycker valet känns bra.
– Henrik är en bra person som är insatt och kan mycket.
– Vad det gäller ledarskapet får man se hur det går, men Henrik kan sport och kan ridning så nu kör vi på och blickar framåt, säger Douglas till Ridsport.

Även Rolf-Göran Bengtsson ser positivt på Ankarcrona som förbundskapten.
– Jag tycker att det är ett bra val. Jag känner Henrik lite sedan tiden i Holland och tycker att han är en bra person. Vi får hoppas att vi får ett bra samarbete, säger Rolf-Göran till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden