Hästägartips
20 juni 2018 06:30

Så får du grannarna att älska dina hästar

GrannsämjaAlla människor älskar inte hästar. Om dessa icke-förstående råkar vara ens grannar, kan många spända situationer uppstå. Här kommer fem tips för att (kanske) få omgivningen att inse hästars värde.

Så får du grannarna att älska dina hästar
Det finns ungefär 6 000 hästar i det aktuella området. Foto: IstockPhoto

Det som brukar vara mest störande för grannsämjan är lukten från hästgödsel, ogräs och flugor. Det är därför dessa saker man bör koncentrera sig på:

  1. Ta hand om gödseln. Mocka hagarna ofta. Plantera in kompostmask i gödselhögen för att hålla den minimal. Packa gödsel i fina säckar och erbjud till grannarnas rosor och varmbäddar.
  2. Sköt hagarna. Starta kampen mot ogräset redan på våren; ta bort tistlar, skräppor och maskrosor som annars riskerar att sprida sig till grannarnas trädgårdar. Håll stängslet snyggt.
  3. Pynta. Sätt upp blomlådor och krukor så att stallet och hagen blir en prydnad för omgivningen. Räfsa upp allt spill från halm och hö.
  4. Motverka flugor. Biologisk bekämpning med rovflugor redan på larvstadiet i stallet och flugfångare i hagen, minimerar antalet störande flugor.
  5. Bjud in på stallvandring. Baka något gott, bjud in grannarna på en rundtur i stallet och berätta om varje hästs personlighet och egenskaper

Texten har publicerats i Ridsport Special våren 2016

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden