Sport
20 augusti 2016 16:34
Ridsportplus

Så firade Peder silvret

Det svenska hoppteamet i Rio samlades på restaurang för att fira Peder Fredricsons OS-silver och Ridsport var med. "Du kom hem som en lite vild fälttävlansryttare från England... Då trodde jag aldrig att du skulle sitta här," sa olympiske headcoachen Sylve Söderstrand i sitt tal.

Så firade Peder silvret
Peder Fredricsons fru Lisen Bratt Fredricson var med och firade på Copacabana i går kväll. Roland thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Hela teamet utom Henrik von Eckermann var med och firade på den mysiga restaurangen vid Rio de Janeiros paradstrand Copacabana. Huvudpersonen själv kom sist av alla med silvermedaljen runt halsen – trött men lycklig. 
  – Jag har inte fattat det här än, sa han.
  – Inte jag heller, fyllde hans fru Lisen Bratt Fredricson i. 

  Innan Peder Fredricson kunde förenas med teamet hade han forslats runt och gjort flera intervjuer. Och inte ens nu fick han vara i helt i fred. Mitt i middagen kom en kvällstidning och ville göra en tv-intervju. 

  Peder Fredricson gjorde en tv-intervju på gatan utanför restaurangen. Foto: Annelie Frank

  Under middagen satt Peder Fredricson bredvid All Ins ägare Charlotte Söderström som såg lika nöjd ut som ryttaren själv. 

  Det hölls flera tal under kvällen, och alla hyllade Peder. Det berättades och också en del roliga anekdoter. Olympiske headcoachen Sylve Söderstrand har följt Peder Fredricson länge och minns mycket silvermedaljörens första tid som hoppryttare, som bekant började Fredricson sin karriär som fälttävlansryttare. 
  – Du kom hem som en lite vild fälttävlansryttare från England. Och så kom Jens (Fredricson, Peders bror, reds anm.) på att du kunde följa med på en nationshoppning. Det var intressant… Då hade jag aldrig trott att du skulle sitta här, sa han. 

  Sylve Söderstrand pratade också om All In:
  – Många pratar om vilken fantastisk häst All In är. Men den här hästen har inte stått i stallet och blivit den fantastiske hästen han är.  Det är DU som har gjort honom till det. 

  Peder Fredricson själv tackade återigen hela sitt team och firandet väckte en hel del uppmärksamhet på restaurangen. Andra besökare filmande och ville bli fotograferade tillsammans med Peder Fredricson. Och när det var dags för fotografering utanför i den ljumma nattluften stannade folk och frågade Peder Fredricson i vilken sport han hade tagit sin medalj. 

  Efter middagen och alla tal drog en del av gänget, inklusive silverhjälten själv, vidare och firade på annat håll. I dag flyger han hem och ska bland annat hyllas i Kungsträdgården i Stockholm i morgon, klockan 18.30. 

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden