Distansritt
18 september 2019 20:51
Ridsportplus

Så gick det för svenskarna i YR-VM i distansritt

MålgångAlla tre svenska ryttarna i YR-VM i distansritt har gått i mål i italienska Pisa San Rossore. Topplaceringarna uteblev individuellt men laget slutade på åttondeplats.

Så gick det för svenskarna i YR-VM i distansritt
Selina Andersson Kjellberg. Arkivfoto från lagsamlingen 2019. Foto: Ulf Lonäs

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Förenade Arabemiraten, UAE, red hem hela den individuella medaljpallen och tog även hem guldet i lagtävlingen när VM för Young Rider i distansritt 120 km avgjordes i Italien på onsdagen.

Dubbel världsmästare i distansritt 2019 blev Bingo de la Tour och 16-årige Saeed Salem Atiq Khams Almuhairi, silvret gick till lika gamla Keeshan d´Aillas och Shaheen Yayhya Shaheen Khalfan Almazrouei och bronset till  Perzan och 20-årige Saif Ahmed Mohammed Ali Almazrouei.

105 starter från 35 nationer och 19 lag deltog i årets mästerskap, där 68 ekipage genomförde hela loppet in i mål.

Selina Andersson Kjellberg på Sadiki el Moniet gick i mål som ekipage 61, Ebba Bota Golden Question som 62 och Mikaela Linnér Le Shadow som 68.

Det svenska YR-laget slutade på en åttondeplats.

Under torsdagen rids även ett internationellt tvåstjärnigt lopp på samma bana med över 100 000 kronor i förstapris, där tre svenska ekipage kommer till start.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden