Hoppning
2 september 2021 13:45
Ridsportplus

Så hjälper Evelina Tovek svenska laget: ”Viktig uppgift”

MästerskapAtt vara EM-reserv innebär inte bara att vara beredd att gå in i det svenska laget om det behövs. Svenska EM-reserven Evelina Tovek har en roll under torsdagens och fredagens hoppningar. "Det är en stor och viktig uppgift," säger hon.

Så hjälper Evelina Tovek svenska laget: ”Viktig uppgift”
Evelina Tovek sågs röra sig i området mellan banan och framridningen för att stötta det svenska laget under torsdagens laghoppning. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Laghoppningen ska snart börja i ett soligt Riesenbeck och den svenska EM-reserven Evelina Tovek ska precis gå upp och sätta sig på ryttarläktaren och bidra till det svenska laget.

Jag är tacksam över att jag är här och att jag kan vara med och supporta de andra. Evelina Tovek.

– Jag ska kolla de första ekipagen i klassen, hur det ser ut med fel och tid så att vi får lite koll. Det är en stor och viktig uppgift, säger hon.

Det svenska laget med Douglas Lindelöw/Casquo Blue, Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nachtegaele, Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W och Peder Fredricson/Catch Me Not S leder efter första dagen, men det är tätt mellan de första lagen.

Sverige hade 3,59 fel med sig på torsdagen, tvåan Tyskland 4,77 fel och trean Schweiz med SWB-hästen Albfuehren’s Maddox 5,47 fel. Varje tidsfel kan få stor betydelse i slutänden.

– Det jag ser skriver jag ner och sedan stämmer jag av med de andra, fortsätter Evelina Tovek, som har med sig Winnetou de la Hamente Z till EM-tävlingarna.

Andra gången

Det är andra gången hon är reserv på ett EM. Första gången var i Rotterdam 2019.
– Det är klart att man blir taggad och vill rida själv. Samtidigt är jag tacksam över att jag är här och att jag kan vara med och supporta de andra, säger hon.

– Samtidigt lär mig jag mig själv jättemycket av att vara här och titta på alla duktiga ryttare.

I torsdagens laghoppning gäller det också att komma bland de tio bästa lagen som får rida finalen i morgon, fredag. Ekipagens fel följer också med i den individuella tävlingen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden