Hoppning
10 september 2022 21:12

Så kan du följa supersvenskarna i Spruce Meadows

InternationelltSent på lördag kväll rids den prestigefyllda nationshoppningen med nästan hela svenska VM-laget på plats i Spruce Meadows, Kanada. Här finns allt du behöver för att följa tävlingen.

Så kan du följa supersvenskarna i Spruce Meadows
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W var reserver i det svenska laget på VM. Nu ingår ekipaget i nationshoppningslaget i Kanada. Foto: Roland Thunholm

Klockan 22.00 svensk tid börjar nationshoppningen på den klassiska tävlingsplatsen.

Moderna banor idag består av en platt fyrkant med sand och staket runt. De här äldre tävlingsbanorna är något helt annat. Henrik Ankarcrona.

– Får man sitt namn på bucklan här är det något man aldrig glömmer, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Först ut i det svenska laget är dubble världsmästaren Henrik von Eckermann/Nababette Z, därefter startar Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo, Jens Fredricson/Markan Cosmopolit och sist ut är Peder Fredricson/Catch Me Not S. 

Hela kvartetten ryttare var på plats under VM i Herning, Bengtsson som reserv. Det är bara Jens Fredricson av ryttarna i guldlaget som rider samma häst som på VM.

I fredags inledde de tävlingarna i Kanada med en 1,50-hoppning.

– Visst ser det ut att finnas form men det är ändå så att varje gång finns det en ny bana man ska klara av och det är aldrig lätt även om man har formen, säger Henrik Ankarcrona och påpekar att den stora gräsbanan har en speciell karaktär.
– Det är tillbaka till rötterna för hoppsporten. Moderna banor idag består av en platt fyrkant med sand och staket runt. De här äldre tävlingsbanorna är något helt annat. De har träd, bankar, det går lite upp och ner och hindren är fyra eller fem meter långa. Det är lite av en annan sport. Vi behöver de här tävlingsbanorna, säger han till SvRF.

Sverige har startnummer två av åtta lag.

Start- och resultatlistor

Clip My Horse sänder

Arrangörens webbsändningar

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden