Hoppning, Ridsport Play
10 september 2022 09:35

Kolla klippet: Jens Fredricson hoppar 1,95 i Kanada

InternationelltDet blev svensk seger i en höjdhoppningstävling på klassisk ridsportmark i Spruce Meadows, Kanada, på fredagens kväll. Här kan du kolla in klippet när världsmästaren i lag, Jens Fredricson, och Diarado’s Rose Elith hoppar nästan två meter.

Kolla klippet: Jens Fredricson hoppar 1,95 i Kanada
Jens Fredricson. Foto: Roland Thunholm

Jens Fredricson och blott 9-åriga Diarado’s Rose Elith (SEB sto f 2013 e Diarado-Cardento, uppf Lisa, Emma och Kjell-Åke Thim, äg Lövsta Stuteri) visade att det inte finns någon brist på kapacitet hos stoet när de hoppade 1,95 på fredagens kväll.

Ekipaget var ett av tre som klarade höjden i Six Bars-klassen och de tre delade på segern.

Jens Fredricson och Diarado’s Rose Elith har varit ett ekipage sedan i våras och presenterade sig för den svenska publiken i Falsterbo i somras. Stoet har tidigare bland annat vunnit Breeders Trophy som 7-åring och 2021 debuterade hon på 1,50-nivå tillsammans med sin dåvarande ryttare Magnus Jacobson.

I juni köpte Lövsta stoet av uppfödarna ELiTH.

– Det var Jens som fastade för Rose och han var starkt övertygad om hennes förmåga, jag litar helt på hans omdöme, han hittade henne. Sedan har han en otrolig förmåga att genom hårt arbete utveckla hästarna och nästan göra dem ännu bättre än vad de är, säger Alexandra Mörner, Lövsta Stuteri till Svenska Ridsportförbundet.
– Jag är så fantastiskt glad att Rose var färdig för uppgiften och att hon får den här erfarenheten på Spruce Meadows som är en fantastisk tävling. Naturligtvis är det väldigt kul med segern eftersom vi vill ha hästar på den internationella arenan, fortsätter hon.

På lördagens kväll, svensk tid, är det dags för den prestigefyllda nationshoppningen med svenskt lag på plats.

Se film från uppfödarnas sociala medier nedan.

Resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden