Nyheter
21 mars 2020 11:31

Så många internationella tävlingar är inställda

CoronasmittanVärldscup och OS-observationstävlingar ställs in. Läget ser mörkt ut för tävlingssäsongen världen över. Charlotte Djujardin delar med sig av sina tankar i dagsläget.

Så många internationella tävlingar är inställda
Charlotte Dujardin har uttalat sig på Facebook om smittan. (Arkivbild) Arkivbild: FEI

Enligt FEI:s lista över inställda tävlingar är de i dagsläget 241 stycken. Listan innehåller inställda evenemang ända in i december 2020.

Bland de tävlingar som nyligen meddelat att man ställer in finns dressyrtävlingarna i Compiègne, som skulle ha varit en plats där amerikanska ryttare skulle kunna tas ut till OS. Även franska laget skulle ha observerats där. Frågan, som inte bara gäller de två länderna, är nu hur förbundskaptenerna ska kunna ta ut sina ryttare.

Windsor, Hickstead och Mannheim är andra tävlingar som ställs in – liksom världscupfinalerna i Las Vegas, som Ridsport tidigare skrivit om.

Ett uttalande rån British Dressage och British Show Jumping, citerat i Dressage News, försöker dock lugna britterna när det gäller OS. ”Elitidrottarna som vill åka till OS fortsätter att träna och förbereda sig som vanligt”, lyder en del av uttalandet.

Den brittiska dressyrryttaren Charlotte Dujardin har uttalat sig på sin Facebooksida apropå corona: ”Jag vill använda min plattform för att be alla att lyssna på råden från myndigheter, så att vi tillsammans kan minimera virusets spridning över världen, och hålla varandra säkra. Det kommer också att lätta trycket på sjukvården, som är de verkliga hjältarna.”

Charlotte Dujardin vill också skicka lyckoönskningar till tävlingsarrangörer.
”Ni ska veta att vi alla kommer att finnas där och stötta er år 2021 och framöver, och vi ser fram emot era fantastiska tävlingar nästa år”, skriver hon.

Här finns FEI:s lista över inställda tävlingar

Här finns tidningen Ridsports samlade artiklar om coronasmittan

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden