Sverige
24 oktober 2017 13:34

Sadelstölderna i Mellansverige fortsätter

Nya stölderDe senaste sex veckorna har Mellansverige draggats av omfattande sadelstölder. I måndags var det dags igen - tre stall i Ärentuna-området blev av med sadlar för hundratusentals kronor.

Sadelstölderna i Mellansverige fortsätter
Sadelstölderna i Mellansverige fortsätter. Under måndagens stals ytterligare sadlar för hundratusentals kronor från tre stall i Ärentuna (akrivbild). Foto: Lottapictures

Ridsport har vid flera tillfällen skrivit om stöldvågen som drar över mellersta Sverige där gårdar och stall blir bestulna på dyra sadlar. Ligor tros ligga bakom och stallägarna har uppmanats att skaffa bättre lås på sina sadelkammare. Tidigare har vi även skrivit om att sadlar kan ligga ute på E-bay dagen efter de har stulits.

Flera tidningar rapporterar nu om stölden som skedde i ett stall i Ärentuna under måndagsmorgonen, där sadlar för cirka 100 000 kronor försvann. Uppsalapolisen meddelade att det senare under dagen upptäcktes att det försvunnit sadlar även från stall i Vattholma för cirka 120 000 kronor och dessutom fyra sadlar i Ängeby.
”Arbetshypotesen är att det rör sig om en utländsk liga som skaffat en ankarplats i Region Mitt och att stöldräderna utgår därifrån”, säger en källa på underrättelsetjänsten till Enköpings-Posten.

Sadlarna uppges ha ett värde på mellan 10 000 och 50 000 kronor styck.

Vid de här orterna har det skett sadelstölder på senare tid:

11-12 september Alunda, tre ställen
13-14 september Skuttunge
14-15 september Enköping
16-17 september Vänge, inbrottsförsök
18-19 september Enköping, fyra ställen
20-21 september Västerås
30 september-1 okt Enköping
12-13 oktober Ärentuna
16-17 oktober Västerås
17-18 oktober Västerås, två ställen
18 oktober Örsundsbro, två ställen
19-20 oktober Bälinge, stöldförsök
22-23 oktober Ärentuna, tre ställen

Källa: Enköpings-posten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden