Dressyr
15 september 2016 09:52

Sålda A´ha gjorde vinnande debut i Holland

A’ha som Jeanna Högberg har tävlat upp till Grand Prix är såld. Köpare är ett thailändskt dressyrpar som tränar i Holland och A’ha har redan hunnit göra en vinnande start där med Kim van der Velden.

Sålda A´ha gjorde vinnande debut i Holland
A´ha intill sin uppfödare och ägare till nu, Christina Olsson. På ryggen Jeanna Högberg som tävlade hingsten i tre år. (Foto: Kim C Lundin)


Jeanna och A’ha. Foto: Kim C Lundin.

A’ha (SWB, hingst, f 2006, e His Highness-Prestige VDL, uppf Christina Olsson) var trea i sjuårschampionatet 2013 och tävlades av Jeanna Högberg under tre års tid. De var flitiga på de nationella tävlingsbanorna, startade några Grand Prix tillsammans och tog flera segrar och framskjutna placeringar i Intermediarie- och S:t Georges-klasserna.

Nu har 10-åringen, som ägdes av sin uppfödare Christina Olsson, sålts till det thailändska dressyrparet Tom och Pak Pantapa, skriver Eurodressage.

De tränar för holländska Frank Jepsers och det var hans assisterande tränare, Kim van der Velden, som debuterade med A’ha på holländsk mark. Det blev inget mindre än seger i S:t Georges och procenten var 64,61.

A’ha uppges vara köpt både som läromästare och GP-material.
–A’ha är vår nya stjärna som Kim gjorde en vinnande debut med (…). Den här talangfulla hingsten, som har allt för att gå på Grand Prix-nivå, kommer först att ridas några gånger av Kim och sedan är planen att Pak ska starta honom i Grad Prix, säger Frank Jespers till Eurodressage.

Tom och Pak Pantapa äger bland annat Guadeloupe Beau som vann bronset för 5-åringar på unghäst-VM i år.

Uppfödarens film från Intermediaire I förra året, 71,753 procent. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden