Hoppning
1 oktober 16:08

Sam’s Sienna hack i häl på Prince

Breeders TrophyGårdagens toppnotering av 4-årige Prince stod sig även när den andra halvan idag gick sin första omgång i 4-åringarnas Breeders. Fölstoet Sam's Sienna var dock hack i häl på valacken, och de får nu sällskap av 23 andra hästar i söndagens final.

Sam’s Sienna hack i häl på Prince
Sam's Sienna, med Annie Lienau i sadeln, tog en tidig ledning i klassen och slutade som totaltvåa i kvalet. Foto: Kim C Lundin

Domarteamet, bestående av Mikael Nolin och Henrik Ankarcrona, fick idag se andra halvan av den gigantiska 4-årsklassen som totalt innehöll 143 hästar. Första halvan gick igår, och idag startade 74 hästar på banan som innehöll nio hinder och tio språng. Domarna satte poäng för hästarnas ridbarhet, teknik och förmåga, och hästarna fick avdrag för nedslag, olydnader och överskridande av maxtiden.

Fölstoet Sam’s Sienna (6) (SWB) (-15, e Common Sense-Santa Cruz VDL, uppf Liselotte och Torgny Karlsson, äg Liselotte Karlsson) reds av Annie Lienau och satte en felfri runda. Poängen 17,2 stod sig sedan hela vägen till dagens bästa resultat och en total andraplats i klassen, bakom gårdagens toppnotering på 17,3 av Prince och Sandra Carlsson.

Närmast bakom i totalen var Hästkullens Quickly (SWB) (val -16, e Corporal VDL-Quite Easy, uppf Elin Andersson, äg Stall Hästkullen AB ) som startade idag och reds av uppfödaren Elin Andersson till poängen 16,7.

25 vidare till final

För att ta sig till söndagens final, dit de 25 bästa hästarna går, krävdes 14,8 poäng. Upplägget i finalen är detsamma som idag, där poängen från dagens runda och söndagens final läggs ihop för att få fram en vinnare. Vid likaplacerade avgör totalpoängen i finalen.

Totalresultat kval 4-åringar

Resultat i dagens klass

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden