Avelsnyheter, Hoppning
30 september 2020 15:54

Prinsen av Falsterbo i ledning på Breeders

BreedersHemmauppfödningen Prince vann 4-årsfinalen i Falsterbo och under onsdagen toppade Singular-avkomman även första delomgången av Breeders. Givetvis med Sandra Carlsson i sadeln. "Den stack ut mest idag", säger Henrik Ankarcrona som var en av domarna.

Prinsen av Falsterbo i ledning på Breeders
Sandra Carlsson och Prince blev högst bedömda i 4-årsfinalen i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm.

I somras fick Prince (val f-16 e Singular LS La Silla-Cortus, uppf/äg Ahorses Ridcenter AB) högst poäng av Rolf-Göran Bengtsson och Henrik Lannér när han vann 4-årsfinalen i Falsterbo. Under Breeders första dag var det dags igen. Denna gången var det ingen mindre än förbundskaptenen Henrik Ankarcrona som satte poäng tillsammans med hoppdomaren Mikael Nolin.

Sandra Carlsson och Prince gick ut som första ekipage och fick 17,3 poäng, vilket höll ända till slutet.
– Den var först ut och det var också den som stack ut mest idag. Det är en väldigt fin häst och den ska ligga högst efter idag, precis som poängen visar, säger Henrik Ankarcrona, som gnuggar sig i ögonen efter att ha bedömt 69 stycken 4-åringar i startfältets första halva.

Ridbarheten och allmänt intryck samt kapacitet och teknik var dagens två bedömningskriterier med maxpoängen tio på varje, vilket gav en möjlig totalpoäng om 20.

Tvåa för dagen blev Real Gold (val f-16 e Cardento-Diarado, uppf Anna Rungegård och Anders Fransson, äg Diana Holm) med Ida Nilsson i sadeln på 15,7 poäng. Hingsten Yrväder Hästak (hingst f-16 e Heartbeat-Cortus, uppf/äg Hästak AB) reds av André Brandt och tillsammans knep de en delad tredjeplats på 15,4 poäng. Caroline Johansson och Coventry Moon (hingst f-16 e Coventry-Quite Easy, uppf CJ Equestrian AB, äg Caroline Johansson) blev också tredjeplacerade på samma poäng.

Henrik Ankarcrona motiverar dagens högsta poäng så här:
– Det är en 4-åring som är väl framme och den var också väldigt med sin ryttare. Sandra är såklart skicklig, men det är en väldigt trevlig häst. Den gick fint i balans och bjöd på jämna och fina språng.

Under torsdagen följer andra delomgången med resten av startfältet, vilket innebär ytterligare 74 hästar. Efter det vet vi vilka 25 som går vidare till söndagens final.

– Det är lite annorlunda i år, men över lag har många varit väl förberedda. Det har varit en trevlig upplevelse att se, och vi är bara halvvägs igenom. Att SWB kan genomföra tävlingen är fantastiskt kul. Vad jag förstår ligger det ett otroligt jobb bakom för att ens göra det möjligt.

Breeders Trophy för 4-åriga hästar del 1 – resultatlista.

Breeders Trophy för 4-åriga hästar del 1 – startlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Breeders i hoppning – referat, intervjuer, bilder och filmer (19)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden