Hoppning
1 oktober 2020 12:15

38 felfria 5-åringar i första Breeders-omgången

Breeders TrophyI 5-åringarnas första omgång klarade 38 av de 78 till start banan felfritt - dessa unga stjärnor får nu sällskap av 15 fyrfelare, när de går vidare till fredagens andra omgång.

38 felfria 5-åringar i första Breeders-omgången
Daquars Dream CC, riden av Sissela Smith, var en av alla felfria 5-åringar. Foto: Kim C Lundin

Hindren låg på 1,20 i uppvärmningen för de 5-åriga hopphästarna i Breeders Trophy. Bland de felfria finns bland andra förra årets finaltvåa, Bella Rose S, riden av Sofia Farman. Nu väntar omgång två i morgon för samtliga 38 felfria, tillsammans med ytterligare 15 hästar med fyra fel. Då ligger hindren kvar på samma höjd, och hästarna startar om på noll fel.

I andra omgången ska hästarna också bedömas av ett domarteam, som tittar på ridbarhet, teknik och förmåga och sätter betyg mellan 0-10,0. Nedslag, olydnader och överskridande av maxtid ger poängavdrag. där tiondelar används.

Efter fredagens omgång går de tolv högst bedömda hästarna vidare till final på lördag kväll, då de ska testridas av toppryttaren Jeroen Dubbeldam. Testryttaren sätter två betyg för varje häst – ett för ridbarhet  och ett för utvecklingsbarhet och framtidsutsikter. Vinnare är den häst med högst slutpoäng efter omgång två och tre. Om flera hästar är likaplacerade avgör poängen från fredagens omgång.

De hästar som fick fler än fyra fel idag får gå en consolation-klass i morgon fredag, på höjden 1,15.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Breeders i hoppning – referat, intervjuer, bilder och filmer (19)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden